Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Tijdelijk wolkendak op station Nijmegen

Nieuws

10 juni 2024

ProRail werkte afgelopen weken aan een deel van de perronkap boven perron 1b en 35 op station Nijmegen. Hiermee is de start van de grote restauratie- en renovatieklus van de perronkappen op het station een feit.

Wolkendak

In het eerste weekend van juni verwijderde aannemer Dura Vermeer de houten dakdelen. Daarnaast werden de klinknagels, die het stalen ijzerwerk van de kap verbindt met de gietijzeren kolommen op het perron, vervangen door tijdelijke bouten.

Dit gebeurde als voorbereiding op het ontmantelen van het ijzerwerk en de gietijzeren kolommen, dat afgelopen weekend plaatsvond. In de tussentijd had een deel van station Nijmegen even letterlijk een wolkendak. Binnenkort worden er nog twee overkappingen op het perron geplaatst die schuilmogelijkheden bieden.

 • Staalwerk op het perron
  Staalwerk op het perron
 • Verwijderen van dak op perron 1b-35
  Verwijderen van dak op perron 1b-35
 • Wolkendak op het perron
  Wolkendak op het perron
 • Kolom in de lucht
  Kolom in de lucht
 • Kolommen opladen voor afvoer
  Kolommen opladen voor afvoer

Onderzoek

De perronkappen op station Nijmegen zijn ruim 130 jaar oud en toe aan restauratie en renovatie. Om dit goed voor te kunnen bereiden, is nu 70 meter van de perronkap boven perron 1b en 35 verwijderd. Het vrijgekomen materiaal onderzoeken experts op een externe locatie. De resultaten gebruikt aannemer Dura Vermeer voor een restauratie- en renovatieplan. Hierna kan de restauratie starten.

Klaar voor de toekomst

Het restaureren en renoveren van de perronkappen combineren we met de werkzaamheden die we de komende jaren in het project PHS Nijmegen uitvoeren. In dit project maken we het station en spoor in Nijmegen klaar voor de toekomst.

Lees meer over dit project Lees meer over dit project

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers