Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Timelapse: spoorbrug Theemswegtracé op z’n plek gereden

Nieuws

2 juni 2020

De voorbereidingen liepen voorspoedig, de zon scheen volop en het inrijden ging volgens het boekje: ook de tweede stalen spoorbrug in het nieuwe Theemswegtracé staat op z’n plek. De hele inrijdoperatie in het havengebied van Rotterdam was via webcams te volgen. Even terugkijken? Dan kan via de timelapse.

Bekijk: Timelapse! Inrijden tweede brug Theemswegtrace in Rotterdam

Door naar Europa

De spoorbrug ging over de afgesloten N15 en de Thomassentunnel naar de definitieve locatie in het Theemswegtracé. Dat is een nieuw stuk spoor van ongeveer 4 kilometer in de Havenspoorlijn bij Rotterdam. Goederentreinen rijden straks via het Theemswegtracé en hoeven geen gebruik meer te maken van de Calandbrug. Die wordt nu nog gebruikt door zowel autoverkeer als goederentreinen, en moet ook nog regelmatig open voor de scheepvaart. Als het Theemswegtracé klaar is, kan het goederenvervoer zonder te stoppen van het havengebied Europa in.

ProRail adviseert

De aanleg van het Theemswegtracé is een samenwerking van Havenbedrijf Rotterdam, ProRail, Rijkswaterstaat, gemeente Rotterdam en Stadsregio Rotterdam Rijnmond. ProRail adviseert het Havenbedrijf Rotterdam over de aanleg van het spoor. Meer weten over het Theemswegtracé? Kijk op de website van Havenbedrijf Rotterdam voor informatie over het gehele project.
 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers