Timelapse: tunnel vlotjes onder het spoor geschoven

Nieuws

23 mei 2017

In Den Dolder heeft ProRail afgelopen weekend een mooie prestatie neergezet. Een fietstunnel met een gewicht van 2000 ton is onder het spoor doorgeschoven. Op de timelapse is de hele operatie terug te zien.

Bekijk: Tunnel Den Dolder onder het spoor geschoven

Tunnel beter dan overweg 

Op zaterdag 20 en zondag 21 mei is ProRail - samen met aannemer Gebr. De Koning - in Den Dolder dag en nacht bezig geweest met het plaatsen van een tunnelmoot voor een fiets- en voetgangerstunnel. Dat is eigenlijk een grote betonnen bak onder het spoor. Op zaterdagochtend zijn de sporen weggehaald, daarna is de grond weggegraven en vanaf 16.30 uur werd de tunnel onder grote belangstelling ingeschoven. Op zondag is het spoor volledig teruggebouwd en getest: de treinen konden maandagochtend om 05.20 uur weer rijden. Een forse klus met inzet van groot materieel zoals spoorkranen, graafkranen, hijskranen en shovels. ProRail bouwt in Den Dolder een tunnel voor fietsers, voetgangers en scooters omdat dat veel veiliger is dan een overweg.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers