Timelapse verplaatsing spoorbrug Zuidhorn

Nieuws

11 juli 2017

Zaterdag 8 juli was D-Day in Zuidhorn: de nieuwe spoorbrug werd op zijn plaats gelegd. Zie hier de timelapse van dit huzarenstukje.

Bekijk: Topprestatie! Timelapse plaatsing spoorbrug Zuidhorn

Kijkcijferrecord

De belangstelling voor het plaatsen van de brug was overweldigend. Honderden mensen kwamen rond de bouwplaats kijken. Het spectaculaire schouwspel trok ook online veel bekijks. 23.000 keer werd de webcam bekeken, volgens bouwwebcam.nl een record. Niet eerder tuneden volgens hen zoveel mensen in Nederland live op een bouwwebcam in: 'Het oude record stond op naam van de nieuwe brug in Burgum. Daar werd in vorig jaar maart iets meer dan 13.000 keer naar gekeken.'

Beeldbepalend

Het was dan ook een bijzondere happening: de 1,7 miljoen kilo zware brug werd verschoven en gedraaid zodat hij naast de oude spoorbrug kwam te liggen. Met zijn stralende witte bogen met een hoogte van bijna 40 meter is het een echte blikvanger en beeldbepalend in het landschap. Later dit najaar is het spoorgedeelte klaar en rijden er treinen over de nieuwe brug. 

Meer over de spoorbrug Zuidhorn: https://www.prorail.nl/projecten/spoorbrug-zuidhorn.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers