Treinen rondom Zwolle rijden weer

Nieuws

3 mei 2024

Op en rond Zwolle is van maandag 29 april tot en met donderdag 2 mei keihard gewerkt. Vanochtend is het treinverkeer hervat. Met foto’s blikken we terug op het werk dat in Zwolle verricht is.

Op elf plekken gewerkt

“Een buitendienststelling van Zwolle is uniek”, vertelt Aniek Montoya-Poelhekke, bouwmanager bij ProRail. “Daarom werd op maar liefst elf plekken op en rond Zwolle tegelijk gewerkt. De twaalf houten brugdelen van de Passerelle liggen op hun plek, de perronkappen zijn schoon, viaducten zijn geschilderd en NABO zijn aangepakt. Alles is volgens planning verlopen, daar ben ik trots op.”

De contouren van de Passerelle zijn al goed zichtbaar. Maandagmiddag startte het inhijsen van de houten brugdelen. Dit gebeurde met twee grote kranen, die tegelijk aan het werk waren. Het grootste brugdeel van 43 meter lang en 60 ton zwaar was als eerst aan de beurt. Het inhijsen van één ligger duurde circa zeven uur. Woensdag aan het eind van de dag was de laatste ligger aan de beurt.

 • Er is veel werk verricht op station Zwolle
  Er is veel werk verricht op station Zwolle
 • Maandagmiddag startte het inhijsen van de houten brugdelen
  Maandagmiddag startte het inhijsen van de houten brugdelen
 • Dit gebeurde met twee grote kranen
  Dit gebeurde met twee grote kranen
 • Het werd nachtwerk in Zwolle
  Het werd nachtwerk in Zwolle

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers