Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Treinverkeer rond Den Bosch weer opgestart

Nieuws

25 januari 2021

Het treinverkeer van en naar Den Bosch is maandag 25 januari rond elf uur stilgelegd in verband met rellen bij het station. Een later werd het weer opgestart. Eerder op de avond legde ProRail het treinverkeer tussen Den Bosch en Vught aansluiting al stil in verband met relschoppers op het spoor. Dat gebeurde op last van de politie.

Ongeregeldheden

Het is de tweede keer in twee dagen dat het treinverkeer hinder ondervindt van ongeregeldheden uit protest tegen coronamaatregelen.

Zondagmiddag waren er rellen rond station Eindhoven bij een demonstratie tegen de coronamaatregelen. Daarbij hebben onruststokers een auto van ProRail incidentenbestrijding omgegooid en in brand gestoken. Ook werd fikse schade aan station Eindhoven aangericht.

Nadat het ergste puin was geruimd, kon het station dezelfde avond weer de deuren openen. Het gaat nog weken duren voordat alle schade is hersteld.

Foto: Cro-Cop2, CC BY-SA 3.0

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers