Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Vernielingen station Eindhoven Centraal

Nieuws

24 januari 2021

Op zondagmiddag 24 januari ontstonden er rellen rond station Eindhoven bij een demonstratie tegen de coronamaatregelen. Daarbij hebben onruststokers een auto van onze incidentenbestrijding omgegooid en in brand gestoken.

Ongedeerd

Gelukkig zijn onze collega’s ongedeerd gebleven, maar ze zijn uiteraard ontzettend geschrokken. We hebben hen zo goed mogelijk opgevangen. Ook het stationsgebouw is vernield en winkels op het station zijn geplunderd.

Ongelofelijk dat onze collega’s met dit soort bizarre vernielingen te maken krijgen.

John Voppen CEO bij ProRail

Aangifte

‘Schandalig, vindt CEO John Voppen, ‘van onze collega’s en onze spullen blijf je af! Ongelofelijk dat onze collega’s - die dag in, dag uit, gewoon naar hun werk gaan om te zorgen dat Nederland bereikbaar blijft - met dit soort bizarre vernielingen te maken krijgen. Verder gaat mijn dank uit naar de hulpdiensten die geprobeerd hebben de situatie zo snel mogelijk beheersbaar te krijgen.’ ProRail doet aangifte van de vernielingen.

Ook staatssecretaris van Veldhoven is geschokt: ‘Het geweld en de vernielingen in Eindhoven zijn onacceptabel. Zulk gedrag heeft niets met de vrijheid van demonstreren te maken’.

Inmiddels is het station weer geopend en wordt het treinverkeer opgestart. Raadpleeg eerst een reisplanner voor vertrek. 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers