Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Verstoring rond Utrecht Centraal opgelost

Nieuws

30 mei 2024

Het treinverkeer rondom station Utrecht Centraal is donderdagmiddag (30 mei) ernstig verstoord geraakt. Dat was het gevolg van een veiligheidsinspectie die uitgevoerd moest worden bij een goederentrein.

Update | 16.50 uur

De goederentrein is op een emplacement in Maarn volledig gecontroleerd en er zijn geen lekkages gevonden. De dienstregeling wordt op alle trajecten - van en naar Utrecht Centraal - weer opgestart. Dat duurt even; raadpleeg daarom een reisplanner voor vertrek.

Raadpleeg reisplanner Raadpleeg reisplanner

Bericht | 16:20 uur

De goederentrein moest geïnspecteerd worden, omdat een machinist melding maakte van een chemische geur. Dit zou mogelijk het gevolg kunnen zijn van een lekkage. Daarom hebben de brandweer en ProRail Incidentenbestrijding een inspectie uitgevoerd. Er is geen lekkage geconstateerd.

Tijdens de inspectie was er geen treinverkeer mogelijk op verschillende trajecten rondom Utrecht Centraal. Dit heeft grote impact op het treinverkeer rondom het station. De goederentrein is inmiddels weggereden en wordt op een andere plek verder geïnspecteerd. Dit wordt gedaan uit veiligheidsoverwegingen. Het treinverkeer kan, doordat de trein verplaatst is, gedeeltelijk worden opgestart. Reizigers moeten rekening houden met verstoringen rondom Utrecht Centraal. Het advies is om een reisplanner te raadplegen voor vertrek.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers