Storing bij Rotterdam opgelost

Nieuws

Gepubliceerd op 31 juli 2022

Het treinverkeer rond Rotterdam is zondagavond, 31 juli, stilgelegd vanwege een ICT-storing op onze verkeersleidingspost in Rotterdam. Door de storing konden we niet zien waar de treinen zich bevonden. Door de storing was het treinverkeer ontregeld in het westen van het land. Inmiddels is de storing verholpen.

Update | 00.40 uur

De storing op de verkeersleidingspost in Rotterdam ontstond zondagavond rond 20.30 uur in één van de computers. Via deze computers komt belangrijke informatie binnen over onder andere de positie van de treinen in de regio Rotterdam. 

Het computersysteem is 'redundant' uitgevoerd. Dat wil zeggen dat we hiervoor een back-up hebben voor het geval er een storing is, zoals zondagavond het geval was. Helaas heeft deze back-up niet goed gefunctioneerd. Er wordt uitgebreid onderzoek gedaan naar de oorzaak hiervan, maar het lijkt erop dat dit komt vanwege een fout in de software. Meerdere systemen werkten hierdoor niet meer.

Dit mag natuurlijk niet voorkomen. Daarom doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat deze storing niet nog een keer terugkomt.

Update | 00.10 uur

De oorzaak van de storing is gevonden en verholpen. ProRail doet nog uitgebreider onderzoek naar de oorzaak van de storing om zoveel mogelijk te voorkomen dat dit in de toekomst weer gebeurt. Onze excuses voor het ongemak.

We adviseren reizigers om de reisplanner te checken voor actuele reisinformatie.

Raadpleeg reisplanner

Meer over:

Meer nieuws

Laat je spoorwens in vervulling gaan!

Voor veel mensen is het een grote droom om te ervaren hoe het is om te werken op en rond het spoor. En die droom kan tijdens de Spoorwensdagen in vervulling gaan.

Lees meer

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers