Treinverkeer tussen Utrecht-Den Bosch weer opgestart na gaslek

Nieuws

25 oktober 2023

Het treinverkeer tussen Geldermalsen en Houten Castellum is rond 15:10 weer opgestart. Van 12.45 uur (woensdag 25 oktober) was er geen treinverkeer mogelijk tussen Geldermalsen en Houten Castellum. Daardoor reden er ook geen Intercity's tussen Den Bosch en Utrecht. Het treinverkeer was op last van de overheidshulpdiensten stilgelegd, in verband met een gaslek in Culemborg.

Update | 15:10 uur

De sporen bij Culemborg zijn weer vrijgegeven. Daardoor kan het treinverkeer tussen Geldermalsen en Houten Castellum worden opgestart. Het is mogelijk dat de treinen nog niet rijden zoals je gewend bent, bekijk voor vertrek een reisplanner voor actuele vertrektijden.

Bericht | 13:30 uur

Sinds 12.45 uur (woensdag 25 oktober) is er geen treinverkeer mogelijk tussen Geldermalsen en Houten Castellum. Daardoor rijden er ook geen Intercity's tussen Den Bosch en Utrecht. Het treinverkeer is op last van de overheidshulpdiensten stilgelegd, in verband met een gaslek in Culemborg.

Opstart nog onduidelijk

Het is nog onduidelijk wanneer het treinverkeer weer opgestart kan worden. Station Culemborg is door de politie ontruimd. Er rijden wel Sprinters tussen Utrecht en Houten Castellum en tussen Den Bosch en Geldermalsen.

Belangrijk traject

Het traject tussen Utrecht en Den Bosch is belangrijk voor de bereikbaarheid van heel Nederland. Het is daarom mogelijk dat er ook op andere plekken in het land verstoringen ontstaan. 

Er zijn geen treinen gestrand als gevolg van de storing. Reizigers tussen Den Bosch en Utrecht wordt geadviseerd om te reizen via Nijmegen en een reisplanner te raadplegen voor vertrek.

Raadpleeg reisplanner Raadpleeg reisplanner

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers