Treinverkeer Schiphol verstoord door kapotte bovenleiding

Nieuws

24 januari 2024

Op woensdagavond 24 januari heeft het treinverkeer stilgelegen rondom Schiphol vanwege een kapotte bovenleiding. Inmiddels zijn de herstelwerkzaamheden gestart zodat de treindienst zo spoedig mogelijk kan worden hervat.

Update | 23:00 uur

Inmiddels heeft de aannemer de schade opgenomen en een plan gemaakt voor herstel. Dit zal vanaf 23:00 uur plaatsvinden. Ook dan is het treinverkeer gestremd om het werk te kunnen uitvoeren. We werken er hard aan de schade zo snel mogelijk te repareren maar verwachten een deel van de nacht nodig te hebben tot het treinverkeer kan worden hervat (circa tot 02:00 uur). We raden reizigers aan de reisapp goed in de gaten te houden.

Bericht | 20:30 uur

Vanavond is bij Schiphol een bovenleiding kapot gegaan. Als gevolg van deze breuk is een van onze sporen buiten dienst, terwijl het tweede spoor wordt ingezet voor de evacuatie van reizigers uit de gestrande treinen om deze vervolgens weg te slepen. Dit zal tot ongeveer 22.00 uur vanavond duren. Ondertussen is de aannemer ter plaatse om de schade op te nemen en met een herstelplan te komen. 

Ook tijdens de herstelwerkzaamheden zal er geen treinverkeer mogelijk zijn van en naar Schiphol. De oorzaak van de breuk wordt nog onderzocht. De situatie wordt verder bemoeilijkt doordat er al twee sporen buiten dienst waren vanwege geplande werkzaamheden.

Voor reizigers die naar Schiphol moeten, raden we aan om gebruik te maken van ander openbaar vervoer als alternatief. NS geeft dit ook aan in de reisplanner. We begrijpen dat dit ongemak met zich meebrengt en bieden onze excuses aan voor deze overlast.

Check reisplanner

Blijf op de hoogte van de laatste updates en kijk op een reisplanner voor meer informatie over de actuele situatie. We streven ernaar om zo snel mogelijk het treinverkeer te hervatten, maar herstel zal enige tijd in beslag nemen.

Raadpleeg reisplanner Raadpleeg reisplanner

Defecte bovenleiding

Treinen krijgen hun stroom via de bovenleiding. Stroomafnemers op het dak van de trein transporteren de stroom naar de motor. Bij een defect aan de bovenleiding valt de stroom op het betreffende stuk spoor meteen uit. De treinen die zich op dit stuk spoor bevinden, komen dan stil te staan.

Lees meer over deze storing Lees meer over deze storing

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers