Treinverkeer verhinderd als gevolg van noodweer

Nieuws

Gepubliceerd op 19 mei 2022

Het treinverkeer rondom Arnhem, Utrecht, Amersfoort en Hilversum ondervindt ernstig hinder van de gevolgen van het noodweer van vanmiddag. Dat geldt ook voor het goederenvervoer. Ook bij Amsterdam is een storing. ProRail werkt met man en macht aan herstel- en opruimwerkzaamheden. Zo is er inmiddels een boom van het spoor gehaald bij Terborg (zie foto).

Update | 20-05-2022

De opruimwerk- en herstelwerkzaamheden als gevolg van het noodweer zijn vannacht afgerond. Helaas kampen we nog wel met een verstoring van het treinverkeer tussen Utrecht en Amsterdam. Hierdoor rijden er op dat traject minder intercity’s dan gebruikelijk. ProRail bereidt zich voor op het noodweer dat voor vandaag in regio Zuid verwacht wordt. We staan klaar om eventuele schade te verhelpen.

Update | 20.45 uur 

De stroomstoring tussen Baarn en Hilversum is inmiddels verholpen. De treinen rijden daar weer. Op andere plekken in het land is hard gewerkt om het spoor weer vrij te maken van bomen en takken en om storingen te herstellen. Daardoor kunnen er weer meer treinen rijden, maar nog steeds minder dan je gewend bent. Bekijk een reisplanner voor vertrek voor de meest actuele reisinformatie. 

Bericht | 19-05-2022

Tussen Baarn en Hilversum is er een stroomstoring als gevolg van een blikseminslag. Daardoor is daar geen treinverkeer mogelijk en zijn de spoorbomen dicht. ProRail roept iedereen op niet om de spoorbomen heen te gaan om alsnog te passeren. Dat is levensgevaarlijk. Er kan alsnog een trein aankomen.

Hinder

Reizigers ondervinden nog de hele avond hinder als gevolg van het noodweer. Dat vinden we heel vervelend. We adviseren reizigers de reisplanner kort voor vertrek te raadplegen.

Check de reisplanner

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers