Treinverkeer Zeeuwse lijn gestremd

Op de Zeeuwse lijn tussen Vlissingen en Bergen op Zoom vinden in het weekend van zaterdag 19 en zondag 20 oktober diverse spoorse werkzaamheden plaats. In Goes wordt een wissel vervangen en op verschillende andere locaties vindt onderhoud plaats.
Archiefbeeld onderhoudswerkzaamheden spoor
Archiefbeeld onderhoudswerkzaamheden spoor

De werkzaamheden starten in de nacht van vrijdag op zaterdag en duren tot en met maandagochtend 05.00 uur. Om deze treinvrije periode optimaal te benutten worden zoveel mogelijk werkzaamheden tegelijkertijd uitgevoerd. Behalve dat we in Goes een wissel vervangen, verwijderen we bij de Van Hertumweg twee opstelsporen, passen we seinen aan en plegen we onderhoud aan de perrons. 

Afstellen en verbeteren  

Ook elders op de Zeeuwse lijn vinden er diverse onderhoudswerkzaamheden plaats. Het gaat dan bijvoorbeeld om het afstellen van apparatuur en verbeteren van de ligging van het spoor. Zo houdt ProRail samen met de aannemers het spoor in goede conditie en zorgen we dat treinen veilig en betrouwbaar van het spoor gebruik kunnen maken. 

Gevolgen treinverkeer

Op zaterdag 20 en zondag 21 oktober is er tussen Vlissingen en Bergen op Zoom geen treinverkeer mogelijk. NS zet stop- en snelbussen in voor de reizigers. In het weekend vinden er regelmatig werkzaamheden aan het spoor plaats. Daarom adviseren wij reizigers altijd vooraf hun reis te plannen via een reisplanner. 

Gepubliceerd op