Trots! Nog meer ProRail incidentenbestrijders op social media

Per donderdag 27 juli is de groep incidentenbestrijders die hun werkzaamheden op social media delen, uitgebreid met zes incidentenbestrijders. Zij werken in het zuiden van het land, vanaf de uitruklocatie in Eindhoven.

Trots

Vanaf 1 juni 2017 zijn er al 13 incidentenbestrijders met verschillende bevoegdheden op en rond het spoor online op social media. Daar komen nu nog eens 5 incidentenbestrijders bij. Wegens vakantie sluit later nog een 6e incidentenbestrijder aan bij de groep. ProRail is trots op deze enthousiaste uitbreiding! 

Landelijke Treinverkeersleiding

Ook het Operationeel Controle Centrum Rail (OCCR) is vanaf 1 juni actief op Twitter. Het account @ProRail_VL heet 'Treinverkeersleiding' om goed vindbaar te zijn voor iedereen. Hierop worden 24/7 updates over incidenten op het Nederlandse spoor gegeven.

Geen reisinformatie

De social media ambassadeurs richten zich alleen op het werk van ProRail bij incidenten en hun nevenactiviteiten als bijvoorbeeld Buitengewoon Opsporings Ambtenaar (BOA). Ze delen geen reisinformatie. Deze informatie blijft afkomstig van de vervoerders zelf. Check hiervoor de reisplanners.

Zo volg je de ambassadeurs 

Op twitter.com/ProRail/lists/prorail-icb-en-vl zie je de complete lijst van alle incidentenbestrijders die actief zijn op Twitter. Je kunt je abonneren op de Twitterlijst, maar daarnaast kun je natuurlijk ook de incidentenbestrijders persoonlijk volgen.

Gepubliceerd op