Tussenstand spoorontwikkelingen Weesp - januari 2016

Nieuws

15 januari 2016

Op 16 maart 2015 is op een informatieavond voor de bewoners van Weesp een toelichting gegeven op de toekomstplannen rondom station Weesp. De avond was georganiseerd door het ministerie van Infrastructuur en Milieu en ProRail en in aanwezigheid van de Gemeente Weesp. Tijdens de avond zijn er meerdere varianten gepresenteerd. Om in de toekomst meer treinen te kunnen laten rijden worden er ter hoogte van station Weesp sporen bij gebouwd. De onderzochte en gepresenteerde varianten passen niet binnen het beschikbare budget. Daarom heeft het ministerie van Infrastructuur en Milieu ProRail opdracht gegeven te zoeken naar varianten die wel binnen het opgegeven budget passen.

Wat is er gebeurd?

Het afgelopen jaar is er nog eens met een frisse en open blik naar de opdracht gekeken. Er is  gestudeerd en onderzocht.
In mei 2016 wordt het onderzoek afgerond en zijn de resultaten bekend. Hierover zullen de bestuurders van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, NS, provincie Noord-Holland, gemeente Weesp en ProRail met elkaar in gesprek gaan. Bepaald zal worden welke voorstellen als kansrijk worden aangewezen. Alleen die varianten zullen nader worden uitgewerkt. 

Hoe verder?

De resultaten kunnen medio 2016 aan het publiek/bewoners van Weesp worden voorgelegd. In welke vorm de resultaten bekend worden gemaakt zal nog worden bepaald.

Meer informatie

www.prorail.nl/ovsaal/weesp en www.rijksoverheid.nl
Tel 0800 – 7767 245

Voor meer informatie over de gepresenteerde varianten lees bijgevoegd nieuwsbrief (pdf).


 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers