Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het openbaar vervoer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in trein, bus, tram en metro moet stoppen. ProRail ondersteunt dit protest.

Lees meer

Tweede spoor Emmen Zuid aangesloten

Nieuws

24 februari 2022

ProRail werkt in opdracht van de provincie Drenthe aan de uitbereiding van station Emmen Zuid. De afronding van dit project is in volle gang. Aannemer VolkerRail werkte van 17 tot zondag 20 februari dag en nacht aan het spoor. In dit weekend zijn twee wissels ingehesen om het tweede spoor te verbinden met het huidige. Vanaf 11 april is de reistijd tussen Zwolle en Emmen vier minuten korter.

Een tweede spoor

Vorig jaar is ter hoogte van Emmen Zuid een nieuw spoor aangelegd met een lengte van 600 meter. Het nieuwe spoor is met twee wissels verbonden met het huidige spoor. Om treinen over het nieuwe spoor te kunnen laten rijden waren ook aanpassingen aan de bovenleiding en seinen nodig.

  • Nachtelijke werkzaamheden in Emmen
    Nachtelijke werkzaamheden in Emmen
  • Nachtelijke werkzaamheden in Emmen
    Nachtelijke werkzaamheden in Emmen

Betere bereikbaarheid

Het spoor tussen Emmen Zuid en Emmen Centrum is deels vernieuwd. Spoorvernieuwing is nodig om het spoor veilig en betrouwbaar te houden voor de toekomst. Afgelopen weekend zijn ook de overwegen aan de Boslaan en Dennenlaan in Emmen aangepakt. De aannemer voert de laatste afrondende werkzaamheden uit op zaterdag 8 tot en met maandag 11 april.

Het tweede spoor bij station Emmen Zuid zorgt voor een betere bereikbaarheid van Emmen. Emmen Zuid krijgt een nieuwe wachtruimte en een tweede perron. De spoorverdubbeling maakt een aanpassing in de dienstregeling mogelijk. De reistijd tussen Emmen en Zwolle wordt vanaf 11 april vier minuten korter.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers