Emmen : Nieuw spoor en perron voor station Emmen Zuid

Straks reis je sneller met de trein van en naar Emmen. ProRail past station Emmen Zuid aan. We leggen extra spoor aan en bouwen een nieuw perron. De werkzaamheden starten in de zomer van 2020. In april 2022 rijden de treinen volgens de nieuwe dienstregeling.

Locatie
Emmen
Programma
Spoorplan Noord-Nederland
Startdatum
2020
Einddatum
2022

Kortere reistijd tussen Zwolle en Emmen

In opdracht van de provincie Drenthe verdubbelen we het spoor bij station Emmen Zuid. Treinen uit beide richtingen kunnen elkaar straks passeren op het station. Hierdoor wordt de dienstregeling verbeterd. De reistijd tussen Emmen en Zwolle is straks korter.

Extra spoor en perron

Het spoor tussen Zwolle en Emmen wordt over een lengte van 600 meter verdubbeld. Hiermee is tijdens de aanleg van de onderdoorgang in de Nieuw Amsterdamsestraat in 2010 al rekening mee gehouden. Het station Emmen Zuid krijgt een tweede perron. Trappen verbinden de perrons met de onderdoorgang. Het nieuwe perron krijgt een wachtruimte in dezelfde stijl als de wachtruimte op het huidige perron.

Programma Spoorplan Noord-Nederland

De aanpassingen in Emmen Zuid maken deel uit van het programma Spoorplan Noord-Nederland. Door Spoorplan Noord-Nederland nemen de reismogelijkheden met de trein in het noorden flink toe, waardoor er snellere verbindingen in de regio en naar de Randstad ontstaan.

Lees meer over dit programma

Nieuws over dit project

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers