Emmen : Nieuw spoor en perron voor station Emmen Zuid (Project gerealiseerd)

Nu reis je sneller met de trein van en naar Emmen. ProRail heeft station Emmen Zuid aangepast. We hebben extra spoor gelegd en een nieuw perron gebouwd. De werkzaamheden zijn in de zomer van 2020 van start gegaan. Sinds april 2022 rijden de treinen volgens de nieuwe dienstregeling.

Locatie
Emmen
Programma
Spoorplan Noord-Nederland
Startdatum
2020
Einddatum
2022

Kortere reistijd tussen Zwolle en Emmen

In opdracht van de provincie Drenthe verdubbelden we het spoor bij station Emmen Zuid. Treinen uit beide richtingen kunnen elkaar nu passeren op het station. Hierdoor is de dienstregeling verbeterd. De reistijd tussen Emmen en Zwolle is korter.

Extra spoor en perron

Het spoor tussen Zwolle en Emmen werd over een lengte van 600 meter verdubbeld. Hiermee is tijdens de aanleg van de onderdoorgang in de Nieuw Amsterdamsestraat in 2010 al rekening mee gehouden. Het station Emmen Zuid heeft een tweede perron gekregen. Trappen verbinden de perrons met de onderdoorgang. Het nieuwe perron heeft een wachtruimte in dezelfde stijl als de wachtruimte op het eerste perron.

Programma Spoorplan Noord-Nederland

De aanpassingen in Emmen Zuid maken deel uit van het programma Spoorplan Noord-Nederland. Door Spoorplan Noord-Nederland nemen de reismogelijkheden met de trein in het noorden flink toe, waardoor er snellere verbindingen in de regio en naar de Randstad ontstaan.

Lees meer over dit programma

Nieuws over dit project

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers