Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Uitloop werkzaamheden Nijmegen-Boxmeer UPDATE

Nieuws

1 mei 2019

Op een groot deel van de Maaslijn tussen Nijmegen en Blerick, werkt ProRail deze dagen aan een nieuw beveiligingssysteem. Dit zijn omvangrijke en complexe werkzaamheden. Een deel van de lijn, van Nijmegen naar Boxmeer, zou woensdagmorgen vroeg weer klaar zijn. Vervelend genoeg voor treinreizigers is dat door tegenslag uitgesteld naar donderdagmorgen. Er rijden vandaag daarom de hele dag bussen in plaats van treinen.

Update woensdag 13.15u: donderdag pas weer treinverkeer

Het werk op het traject Nijmgen-Boxmeer loopt uit en we hebben woensdag de hele dag nodig om het af te ronden. Vervoerder Arriva zet vervangende bussen in. Donderdag rijden er naar verwachting weer treinen. Onze excuses voor de overlast.   

Alles vernieuwd

In het voorjaar van 2018 zijn ProRail, aannemer Dura Vermeer en design & consultancybureau Arcadis gestart met de vernieuwing van de beveiliging tussen Nijmegen en Blerick. Een zeer complex en omvangrijk project waarbij alles is vernieuwd. Denk aan seinpalen, honderden kilometers aan kabels en leidingen en technische ruimtes langs het spoor.

Laatste hand

In deze periode leggen we de laatste hand aan dit project. Vanaf vrijdag 26 april tot en met 5 mei wordt er non-stop gewerkt om de nieuwe beveiliging in dienst te stellen. Met name testwerkzaamheden zijn daarin cruciaal, want het nieuwe systeem moet de veiligheid van het treinverkeer regelen. 

Tegenslag

Op een deel van het traject zou al vanaf 1 mei weer treinverkeer plaatsvinden. Dinsdagavond werd duidelijk dat de genoemde testwerkzaamheden door tegenslag uitliepen en woensdagmorgen daarom niet gehaald zou worden. We zetten ons met man en macht in om deze uitloop zoveel mogelijk te beperken. 

Meer over de werkzaamheden: https://www.prorail.nl/omwonenden/nieuws/nieuwe-treinbeveiliging-maaslijn-bijna-gereed-1

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers