Uitspraak kort geding spooronderhoud

Nieuws

11 juli 2016

ProRail besteedt momenteel nieuwe contracten aan voor spooronderhoud. In een lopende aanbestedingsprocedure bestaat de mogelijkheid dat partijen naar de rechter stappen. Er is een kort geding aangespannen tegen ProRail bij de aanbesteding van een onderhoudsgebied in Limburg. De rechtbank heeft deze week uitspraak gedaan en heeft ProRail in het gelijk gesteld.

Aanleiding voor het kort geding was de door ProRail gevolgde abnormaal lage inschrijvingsprocedure (ALI).  Een van de meedingende aannemers heeft op de toepassing van deze procedure bezwaar gemaakt. Het betrof een zakelijk geschil en de rechtbank heeft nu duidelijkheid gebracht. ProRail hervat het aanbestedingsproces.

Transparant

ProRail besteedt veel werk uit. Niet alleen bouw en onderhoud, maar ook diensten en de inkoop van materialen. We zorgen dat onze Europese en nationale aanbestedingen eerlijk en transparant verlopen, met oog voor de belangen van alle partijen. In alle gevallen beoordeelt ProRail de biedingen van spooraannemers op geboden prestaties. Aangeboden kwaliteit en betrouwbaarheid zijn van groot belang.

Transitie

In Nederland ligt ruim 7.000 km spoor. Dit spoor moet betrouwbaar en in goede conditie blijven voor reizigers en vervoerders. Goed onderhoud is daarbij van groot belang. ProRail maakt op dit moment de transitie naar prestatiegericht onderhoud (PGO).

We hebben er alle vertrouwen in dat we samen met de aannemers kunnen zorgen voor een goede overgang naar prestatie gericht onderhoud.

 

 

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers