Update sein- en wisselstoring Driebergen-Zeist: treinen kunnen weer rijden

Nieuws

2 maart 2020

Het spoor bij station Driebergen-Zeist had vandaag te kampen met storingen. Rond half acht vanochtend ontdekten we een seinstoring op het spoor bij Maarn. Even later kwam daar een wisselstoring bij. De seinstoring is inmiddels verholpen en de treinen kunnen weer rijden.

Er reden minder treinen van en naar Driebergen-Zeist

De storingen hadden grote impact op het treinverkeer. Zo reden er minder treinen van en naar Driebergen-Zeist. Onze aannemer ging ter plaatse om de problemen zo snel mogelijk op te lossen. Omdat de seinstoring nu is verholpen kunnen alle treinen weer gaan rijden.   

Werkzaamheden aan het station

De afgelopen anderhalve week waren er intensieve werkzaamheden rond station Driebergen-Zeist. De voetgangerstraverse die over de sporen lag is weggehaald. De bovenleidingen zijn klaargemaakt voor gebruik en ook de nieuwe sporen zijn aangesloten.

Verkeerd aangesloten kabels

Uit onderzoek blijkt nu dat de seinstoring is ontstaan doordat twee kabels in een relaishuisje verkeerd om waren verbonden.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers