Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Update: seinstoring tussen Weert en Roermond

Nieuws

30 april 2018

UPDATE 11:00 uur: Alle storingen tussen Roermond, Weert en Eindhoven zijn verholpen. Monteurs hebben diverse onderdelen vernieuwd. Was inderdaad het gevolg van een blikseminslag.

Bekijk: Wat is een seinstoring? Een uitleg over deze storing in animatie

UPDATE 10:30 uur: Monteurs hebben inmiddels een aantal defecte onderdelen aangetroffen. Deze worden nu vervangen.

Oorspronkelijk bericht

Vanwege een seinstoring is er op dit moment geen treinverkeer mogelijk tussen Weert en Roermond. Monteurs zijn hard op zoek naar de oorzaak en daarbij wordt rekening gehouden met een mogelijke blikseminslag.

Maandagochtend rond 07:00 vielen een aantal seinen tussen Weert en Roermond in de storing. Vanaf dat moment was er als gevolg van deze seinstoring geen treinverkeer meer mogelijk. Monteurs zijn direct ter plaatse gegaan om op zoek te gaan naar de oorzaak. Een blikseminslag zou weleens de boosdoener kunnen zijn.

Overwegstoring Weert – Eindhoven

Aan de andere kant van Weert heeft het treinverkeer last van een overwegstoring tussen Weert en Maarheeze. Dit betekent dat treinen een aantal overwegen stapvoets moeten passeren. Ook hier wordt blikseminslag niet uitgesloten.

Bliksem kwelgeest voor het spoor

Bliksem is een kwelgeest voor het spoor. Door de kilometerslange ondergrondse kabelnetwerken verspreidt de bliksem zich soms over een groot gebied door onze systemen. Daarom zijn storingen door blikseminslag vaak ook tijdrovend om op te lossen. We moeten namelijk alles doormeten om onderdeel voor onderdeel uit te sluiten dat er schade is. Met het blote oog zie je vaak niet direct wat er kapot is.

Gevolgen treinverkeer

Wij adviseren reizigers voor vertrek de reisplanner te raadplegen om te zien wat de actuele stand van zaken is.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers