Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Van maandag 17 tot en met vrijdag 21 februari minder en soms geen treinen op traject Amsterdam/Schiphol/Almere-Amersfoort

Nieuws

5 februari 2020

Door geplande werkzaamheden aan de bovenleidingen rijden er vanaf maandag 17 februari tot en met vrijdag 21 februari minder treinen op het traject Amsterdam/Schiphol/Almere-Amersfoort. Op sommige delen van dit traject rijden er helemaal geen treinen. We raden reizigers aan om de reisplanner te raadplegen voor vertrek.

Geen treinen tussen Weesp en Naarden-Bussum en tussen Hilversum en Almere Poort

Tijdens deze treinvrije periode gaat onze aannemer het spoor op om de zogenoemde balk-paalbevestigingen te vervangen. De balk en palen vormen samen het bovenleidingsportaal, waaraan de bovenleiding hangt. Deze in totaal 115 bevestigingen zijn aan vervanging toe en de werkzaamheden moeten op beide sporen gebeuren. Er rijden daarom geen treinen op het traject Weesp - Naarden-Bussum. Op dit traject zet NS bussen in. Ook tussen Hilversum en Almere Poort is die dagen geen treinverkeer mogelijk.

Minder intercity’s tussen Amsterdam Centraal en Weesp

Tussen station Amsterdam Centraal en Weesp rijden er minder intercity’s. En de reis van Amsterdam naar Berlijn duurt langer omdat de IC Berlijn moet omrijden via een alternatieve route (Flevolijn en Hanzelijn).  

Aangepaste dienstregeling tussen Amersfoort Schothorst en Amersfoort Centraal 

Voor het traject Amersfoort Schothorst - Amersfoort Centraal wordt de dienstregeling aangepast. Er rijden bijvoorbeeld geen treinen tussen Almere Centrum en Amersfoort Centraal. We raden reizigers op dit traject aan om de reisplanner te raadplegen voor vertrek.

ProRail onderhoudt ruim 7.000 kilometer spoor

ProRail beheert ruim 7.000 kilometer spoor. Om te zorgen dat er zoveel mogelijk treinen kunnen rijden, onderhouden we het spoor goed. Daarbij willen we het treinverkeer zo min mogelijk ontregelen maar soms is hinder onvermijdelijk. In dit geval is gekozen om doordeweeks buiten dienst te gaan, omdat het steeds weer opbouwen en afbouwen van de werkplaatsen in de weekenden anders nog meer tijd in beslag zou nemen waardoor de werkzaamheden langer zouden duren. 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers