Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Van puin naar fundering

Nieuws

24 september 2020

De sloop van de gebouwen op het voormalige opstelterrein vordert. Dat is ook te zien aan de bergen sloopmateriaal die zich vormen op het terrein achter het station. De bergen met oude stenen en beton gaat Strukton hergebruiken in het project. Namelijk als funderingsmateriaal voor bijvoorbeeld de tijdelijke bouwwegen en de bouwkuip.

Inzet puinbreker

Om het sloopmateriaal later te kunnen gebruiken als funderingsmateriaal moet het verwerkt worden tot zogenoemd puingranulaat. Dat is puin dat in kleine stukjes is gebroken. Om het klein te krijgen gaat er een puinbreker aan de slag. Deze machine wordt ingezet in de periode van maandag 28 september tot en met vrijdag 9 oktober, op werkdagen tussen 07:00 en 19:00 uur. Dit kan voor enige geluidsoverlast in de omgeving zorgen.  

Duurzaam

Het hergebruik van oude, vrijgekomen materialen is duurzaam en probeert de aannemer ook zoveel mogelijk te doen. In dit geval heeft het nog een mooi voordeel. Namelijk dat er minder vrachtwagens van en naar het werkterrein hoeven te rijden. Afvoer van het sloopmateriaal is niet meer nodig, en er hoeft ook minder funderingsmateriaal aangevoerd te worden.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers