Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Update treinverkeer Utrecht - Arnhem en andere trajecten

Nieuws

6 november 2021

Door een spoorstaafbreuk en een personeelstekort reden er vanaf zaterdag 6 november 23:00 uur tot zondag 7 november 15:00 uur, geen treinen tussen Utrecht en Arnhem. Ook de treinreizigers tussen Maarn en Rhenen (sinds zaterdagavond) en tussen Barneveld Centrum en Ede Wageningen (zondag vanaf aanvang dienstregeling) hebben hinder ondervonden. Op alle genoemde trajecten rijden vanaf 15:00 uur weer treinen.

Update | 14.45 uur

Vanaf 15.00 uur wordt de dienstregeling voor de lijn Barneveld Centrum - Ede-Wageningen volledig hervat. De reparaties aan het spoor bij Driebergen-Zeist (spoorstaafbreuk) verlopen voorspoedig. Vanaf 15.00 uur is er beperkt treinverkeer mogelijk tussen Utrecht en Arnhem en tussen Maarssen en Rhenen in verband met die werkzaamheden. Vanaf 17.00 uur rijden ook daar de treinen weer volgens dienstregeling.

Raadpleeg reisplanner

Spoorstaafbreuk

De spoorstaafbreuk zit in een overweg. De sporen zijn met een soort hars ingegoten, wat het vervangen van een dergelijke spoorstaaf ingewikkeld maakt. Extra uitdaging is dat het gaat om spoorstaven van wel veertig meter lang. Spoorwerkers zullen beide spoorstaven moeten vervangen.

De voorbereiding van zo’n spoedvervanging vergt enige tijd. In dit geval moeten de 40-meter-lange spoorstaven van elders worden aangevoerd. Daarvoor moeten we een machinist zien te vinden. Ook is er specialistisch personeel nodig dat de spoorstaven in de overweg kan ingieten. Vandaar dat de aannemer pas zaterdagvanavond 6 november om 23:00 uur kan beginnen met de vervanging en dat die daarna vermoedelijk twaalf tot zestien uur gaat duren.

De betreffende spoorstaafbreuk
De betreffende spoorstaafbreuk

Eerder op de dag ook al hinder

Reizigers op het traject Utrecht - Arnhem ondervonden zaterdag sowieso hinder. Aanvankelijk reden er al veel minder treinen. Vanwege de spoorstaafbreuk konden die van slechts één van de twee sporen gebruikmaken. Vanaf 15:00 uur uur reed er niets meer vanwege een personeelstekort op de verkeersleidingspost Utrecht. Dat personeelsgebrek duurt dus voort tot zondag 7 november 15:00 uur.

Meer over het personeelstekort

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers