Vanaf 4 september vier treinen per uur tussen Alphen en Gouda

Nieuws

17 augustus 2017

Vanaf maandag 4 september rijden de treinen tussen Gouda en Alphen aan den Rijn vier keer per uur. Om dat te bereiken hebben spoorwerkers van ProRail en aannemers Strukton en Gebroeders de Koning van 8 tot en met 31 juli rond de klok gewerkt op en om het spoor.

Het meeste van wat we tussen Alphen aan den Rijn en Gouda tussen 8 en 31 juli aan het spoor hebben gedaan is niet zichtbaar, maar wel van groot belang om per richting vier keer per uur treinen te kunnen laten rijden. Dat gaat bijvoorbeeld om aanpassingen aan de treinbeveiliging, nodig om te zorgen dat alles veilig blijft. Ondertussen vervingen we ook dwarsliggers en spoorgrind.

Nieuwe stations

Wat wel zichtbaar is, zijn de vorderingen bij de nieuwe stations Waddinxveen Triangel en Boskoop Snijdelwijk. Daar hebben we in juli al flinke stappen gezet. Bij Boskoop Snijdelwijk is een volledig perron uit de grond gestampt en bij Waddinxveen Triangel is de tunnelbak ingeschoven. De treinen rijden inmiddels alweer anderhalve week. In december moet station Boskoop-Snijdelwijk klaar zijn. In februari 2018 volgt station Waddinxveen Triangel.

Verbeteren openbaar vervoer

De provincie Zuid-Holland verbetert samen met ProRail, NS en de gemeenten Alphen aan den Rijn, Waddinxveen en Gouda de spoorlijn Alphen aan den Rijn – Gouda. R-net De verbetering behelst de bouw van de nieuwe stations Waddinxveen Triangel en Boskoop Snijdelwijk en het laten rijden van vier treinen per uur per richting.

R-net

Sinds december 2016 rijden er nieuwe treinen tussen Alphen aan den Rijn en Gouda. De treinen zijn van de NS en rijden onder de vlag van R-Net. Onder deze naam rijden bussen, trams en metro’s en nu dus ook treinen in de randstad, allemaal met dezelfde herkenbare rood-grijze uitstraling.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers