Geen treinen tussen Utrecht Centraal - Ede-Wageningen en Rhenen

Nieuws

19 februari 2020

ProRail werkt van 22 februari tot en met 1 maart aan het in gebruik nemen van twee nieuwe sporen op station Driebergen-Zeist. Er rijden dan geen treinen tussen de stations Utrecht Centraal en Ede-Wageningen en tussen Utrecht Centraal en Rhenen. NS zet bussen in. De buitendienststelling is onder meer nodig om de tijdelijke voetgangerstraverse weg te halen die nu over de sporen ligt. Ook worden de bovenleidingen klaargemaakt voor gebruik.

De metamorfose van stationsgebied Driebergen-Zeist is bijna voltooid. Er is de afgelopen drie jaar onder meer hard gewerkt aan een nieuw busstation en een parkeergarage. Met het opheffen van twee overwegen en de komst van de onderdoorgang Hoofdstraat ontstaat er een veilige verkeerssituatie voor voetgangers, fietsers en het autoverkeer.

Het nieuwe 'landgoedstation' past in de landschappelijke omgeving en kent veel duurzaamheidsmaatregelen zoals de zonnepanelen op de perronkappen. Door de vele bomen die worden geplant krijgt het nieuwe station een groene uitstraling.

Intercity’s kunnen sprinters gaan inhalen

Onder het station komt een grote fietsenstalling met ruim drieduizend plaatsen waar fietsers droog en veilig hun fiets kunnen parkeren. Omdat er straks vier sporen zijn, kunnen intercity’s die niet in Driebergen-Zeist stoppen de sprinters inhalen via de 'buitensporen'. Hierdoor kunnen er de komende jaren meer treinen gaan rijden op de lijn Schiphol - Nijmegen. Eind maart 2020 is het nieuwe stationsgebied helemaal klaar.

Raadpleeg een reisplanner

De NS zet bussen in. We raden reizigers op deze trajecten aan een reisplanner te raadplegen voor vertrek.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers