Treinhinder in heel Nederland

Nieuws

13 december 2022

Het treinverkeer in Nederland ondervond vandaag (dinsdag 13 december) veel hinder. Er waren veel treinen vertraagd en er zijn treinen uitgevallen. Dit had meerdere oorzaken. We adviseren iedereen om nog wel een reisplanner te raadplegen voordat je op pad gaat.

Update | 16.45 uur

De storingen die het treinverkeer vandaag hinderden nemen snel af. Rond Leiden zijn er nog wel verschillende storingen. In de rest van de Randstad rijden treinen nog met vertraging, maar buiten de Randstad is inmiddels weer sprake van een nagenoeg robuuste treindienst.

We hadden vandaag te maken met veel verstoringen op het spoor. Problemen met de kou, wisselstoringen maar ook spoorlopers en een aanrijding zorgden voor een ontregelde dienstregeling. Daarbovenop kwam een probleem in het systeem dat ons helpt bij de afhandeling van die storingen. Dit is inmiddels ook verholpen. We lopen de achterstanden zo snel mogelijk in. Dat betekent wel dat niet alle treinen volgens de dienstregeling zullen rijden. We blijven daarom iedereen adviseren om de reisplanner te checken voor vertrek.

Raadpleeg reisplanner Raadpleeg reisplanner

Bericht | 13.35 uur

Met name rond Den Haag, Eindhoven, Leiden en Amsterdam ondervinden reizigers veel hinder. Dit heeft ook uitstraling op het treinverkeer in de rest van het land. Dat komt door storingen van verschillende aard en drukte op de verkeersleidingsposten. De problemen begonnen al in de vroege ochtend. Goederentreinen hadden last van rijp op de bovenleiding. Dit zorgde voor problemen rond Haarlem en Den Haag Mariahoeve. Bij Nijmegen liepen treinen vertraging op door spoorlopers. Rond Leiden zorgde een aanrijding voor hinder.

We hebben een systeem dat ons helpt bij de afhandeling van storingen. Op dit moment is er een storing in dat systeem. Dat betekent dat onze collega’s op de verkeersleidingsposten bij storingen op het spoor alle aanpassingen handmatig moeten doorvoeren. Dit zorgt voor heel veel extra werk waardoor treinen vertragen. We begrijpen dat deze hinder voor zowel reizigers als vervoerders erg vervelend is. We werken met man en macht om de treinen te kunnen laten rijden.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers