Verbeteringen voor vier stations op lijn Alphen-Gouda

Nieuws

12 februari 2019

Deze zomer gaat ProRail de stations tussen Alphen aan den Rijn en Gouda aanpakken. Daarvoor is aannemer Van Ooijen eind januari gecontracteerd.

In 2017 en 2018 zijn flinke verbeteringen doorgevoerd op het traject Alphen aan den Rijn – Gouda om reizigers meer comfort en reisgemak te bieden. Zo rijden er nieuwe treinen, is de frequentie verhoogd van twee naar vier treinen per uur per richting en zijn er twee nieuwe stations verrezen (Boskoop Snijdelwijk en Waddinxveen Triangel).

Verbetering oudere stations

In de zomer van 2019 pakt ProRail ook de oudere stations op deze lijn aan. Alphen aan den Rijn, Boskoop, Waddinxveen Noord en Waddinxveen krijgen onder andere nieuw perronmeubilair, nieuwe verlichting en omroep. Ook voeren we groot onderhoud uit aan de perronconstructies en passen we de hoogte van de perrons aan voor een gelijkvloerse instap. De stations worden hierdoor voor iedereen toegankelijk, ook voor mensen met een functiebeperking. Op Waddinxveen Noord zorgt de gemeente bovendien voor een grondige herinrichting van het voorplein. Door de ontwerpen op elkaar af te stemmen ontstaat hier een veiliger en toegankelijker station met een duidelijke hoofdingang.

Kort maar krachtig

Van Ooijen zal in korte tijd op de vier stations tegelijk aan het werk zijn. In een grote buitendienststelling in de zomer van 2019 voeren ze in tien dagen het werk uit op de stations Alphen, Boskoop en Waddinxveen. Op station Waddinxveen Noord werken ze 24 dagen. In oktober 2019 is het werk klaar.

Combineren van maatregelen

Met de aanpak van de stations komen maatregelen van provincie Zuid-Holland, gemeente Waddinxveen en ProRail samen. De provincie investeert in perronmeubilair en ‘R-net-uitstraling’,  gemeente Waddinxveen in de herinrichting van het voorplein van Waddinxveen Noord. ProRail neemt maatregelen om de stations toegankelijk te maken en te verduurzamen. Door de gecombineerde aanpak ontstaat een beter ontwerp van de stations en de stationsomgeving en is er minder overlast voor de omgeving en voor reizigers tijdens de werkzaamheden.

R-net

R-net is een keurmerk voor hoogwaardig openbaar vervoer in de Randstad en staat voor betrouwbaar, frequent en comfortabel OV. Overheden en stadsregio’s werken samen met het doel in 2028 door de hele Randstad hetzelfde, herkenbare openbaar vervoer te laten rijden.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers