Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Spoedherstel aan systemen post Groningen

Nieuws

12 januari 2022

De verkeersleidingspost in Groningen is weer hersteld. Woensdag 12 januari even voor half één vielen de bediensystemen uit. Met spoedherstel kwamen voor 14u de systemen echter weer in de lucht en kon treinverkeer weer opstarten.

Update | 14.00u

De systemen zijn even voor 14u hersteld. Treinverkeer kan daarom nu weer opstarten. Verwachting is dat in de loop van vanmiddag treinverkeer in Noord Nederland zal normaliseren. 


Veiligheid

Verkeersleidingposten zijn de oren en ogen en helpen zo mee aan veilig treinverkeer. Door de uitval van de systemen kunnen treinen daarom niet meer rijden. De post in Groningen bedient alle lijnen boven Heerenveen en boven Assen: met deze storing is het treinverkeer in het noorden van Nederland geraakt. Treinen zijn inmiddels allemaal op stations binnengeloost. We werken met man en macht aan herstel. Daarna zullen we samen met vervoerders het treinverkeer weer zo spoedig mogelijk opstarten. 

Check de reisplanner van je vervoerder voor actuele reisinformatie. 

Raadpleeg reisplanner

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers