Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Vernieuwing perron station Bergen op Zoom

Nieuws

16 september 2020

ProRail vernieuwt het perron van station Bergen op Zoom. In het weekend van zaterdag 19 en zondag 20 september wordt het straatwerk vernieuwd en richten we het perron opnieuw in met nieuw meubilair. Door deze en andere werkzaamheden rijden er tussen Goes en Roosendaal komend weekend geen treinen maar bussen.

Klaar voor de toekomst

In april hebben we ook al een deel van het straatwerk vernieuwd. De klus wordt nu afgemaakt en daarna richten we het perron opnieuw in. We maken het overzichtelijker en zorgen voor vrije looproutes zodat iedereen straks meer ruimte en overzicht heeft bij het in- en uitstappen.

Het oude meubilair wordt verwijderd en daarvoor in de plaats komen nieuwe banken, prullenbakken en halfopen wachthokjes. Ook komt er meer groen op het perron door de plaatsing van een grote plantenbak met zitranden. Als we klaar zijn ziet het perron er weer uit als nieuw en kan het er weer jaren tegenaan.

Groot onderhoud Zeeuwse Lijn

Naast de werkzaamheden in Bergen op Zoom, pleegt aannemer Strukton op diverse locaties groot onderhoud. Het gaat onder meer om onderhoud aan overwegen, het inspecteren en vervangen van kabels en vernieuwing van enkele spoorstaven. Zo houden we het spoor in een goede conditie en kunnen de treinen er veilig gebruik van blijven maken.

Gevolgen treinverkeer

Op zaterdag 19 en zondag 20 september is er tussen Goes en Roosendaal geen treinverkeer mogelijk. NS zet bussen in. We adviseren reizigers altijd vlak voor vertrek een reisplanner te raadplegen voor een actueel advies.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers