Vernieuwing station Delft te volgen via livestream

Nieuws

14 september 2022

Vanaf 6 september 2022 is de vernieuwing van station Delft live te volgen via een livestream. In beeld zijn het nieuwe perron en de (nog niet aangesloten) sporen. Camera 1 laat het spoor richting Rotterdam zien, camera 2 het spoor richting Den Haag. Hier kun je de komende anderhalf jaar het vervolg van de bouw vanuit je huiskamer volgen. Zie hoe station Delft transformeert naar een station met vier in plaats van twee sporen.

De bouwplaats

Op de beelden is te zien hoe aannemer Strukton op dit moment werkt aan de terrazzovloer van het nieuwe perron. Deze mooie vloer verdwijnt al snel uit het zicht onder een dikke beschermlaag, zodat Strukton verder kan werken aan de afbouw van het perron en aan het installatietechnisch gereed maken van het station. De komende maanden kun je de aanleg van de trap, de roltrap en de lift volgen. Ook zie je de opbouw van de kenmerkende structuur van het plafond.

Bekijk: Camera 1 laat het spoor richting Rotterdam zien

PHS Rijswijk - Rotterdam

De uitbreiding van station Delft is onderdeel van Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) Rijswijk – Rotterdam. Met dit project maken we meer treinverkeer mogelijk tussen Den Haag en Rotterdam en bereiden we ons erop voor dat steeds meer mensen met de trein reizen. Je hoeft als reiziger niet meer op de klok te kijken, de volgende trein komt binnen een paar minuten voorrijden.

Lees meer over dit programma

Bekijk: Camera 2 laat het spoor richting Den Haag zien

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers