Vervangen liften Rotterdam Zuid

Nieuws

25 augustus 2023

Van 29 augustus tot en met medio december vervangen we de lift op Rotterdam Zuid naar perron 2 en 3. Omdat dit de enige lift is naar deze perrons, is de trein tijdens de werkzaamheden alleen met de trap te bereiken. Voor reizigers die afhankelijk zijn van de lift is het mogelijk om een taxi aan te vragen van en naar Rotterdam Blaak en Rotterdam Lombardijen.

Vooraf goed informeren

Mina Nisar is projectmanager bij ProRail en vernieuwt op een aantal stations in Nederland de liften. “Op Rotterdam Zuid zijn we de afgelopen tijd al druk geweest met onderhoud aan een aantal liften” vertelt Mina. “Daarbij was het tot nu toe mogelijk om een andere lift te pakken om bij de trein te komen, maar vanaf perron 2 en 3 is het enige alternatief een trap. Daarom kunnen reizigers die afhankelijk zijn van de lift op onze kosten naar de naastgelegen stations reizen met een taxi. Dit staat ook aangegeven in de app van NS en we hebben op een aantal stations in de buurt posters opgehangen. Door reizigers vooraf te informeren hopen we dat ze niet worden verrast door de werkzaamheden”.

De nieuwe lift

Het vervangen van de lift duurt bijna drie maanden. Eerst halen we de oude lift weg. Vervolgens plaatsen we een nieuwe lift die minder storingsgevoelig is. Er is weinig ruimte om te werken en de lift bestaat uit grote, zware onderdelen. Deze kunnen we niet in één keer op zijn plek hijsen maar moet stap voor stap op locatie worden opgebouwd. Hij wordt transparant om de sociale veiligheid te vergroten. De lift zou al in november worden opgeleverd maar dit loopt helaas een maand uit.

Omreizen

Perron 2 en 3 van Rotterdam Zuid zijn van 29 augustus tot en met medio december enkel bereikbaar met de trap. Om een taxi aan te vragen kan je contact opnemen met NS reisassistentie via 030 – 235 78 22. Deze taxi brengt je van station Rotterdam Zuid naar Rotterdam Lombardijen of Rotterdam Blaak, en andersom.

Vernieuwing liften

Stations moeten goed bereikbaar zijn voor iedereen. Om dat in de toekomst zo te houden vervangt ProRail de liften die aan het einde van hun levensduur zijn. ProRail vervangt gemiddeld zo’n tien tot vijftien stationsliften per jaar. De nieuwe liften die geplaatst worden zijn sneller, comfortabeler en beter bestand tegen vandalisme.

Lees meer over het vernieuwen van liften Lees meer over het vernieuwen van liften

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers