Viaduct Veestraat in Sittard weer beperkt open

Nieuws

7 november 2023

Het nieuwe viaduct aan de Veestraat in Sittard is afgelopen maandag 6 november opengesteld voor fietsers en voetgangers. Eind november kunnen ook automobilisten weer gebruik maken van het nieuwe viaduct, nadat het oude viaduct jarenlang gesloten was voor auto- en vrachtverkeer wegens te zware belasting.

Als veilig beoordeeld

In het weekend van 10 en 11 juni is de oude brug gesloopt om plaats te maken voor de nieuwe. In het weekend van 21 en 22 oktober hebben de laatste grootschalige werkzaamheden plaatsgevonden.

Dat betekent niet dat alle werkzaamheden al zijn afgerond. Eind november streeft de aannemer er naar om het viaduct ook voor automobilisten open te stellen. Eerst moeten enkele restwerkzaamheden zijn afgerond. Zo moet er onder andere nog een hekwerk worden geplaatst en wordt de bouwplaats nog opgeruimd en opgeleverd.

Betonrot

In 2019 werd het spoorviaduct tussen Sanderbout en bedrijvenstad Fortuna deels afgesloten. De brug had betonrot. Vanaf dat moment konden alleen fietsers en voetgangers gebruikmaken van het viaduct. Auto’s moesten omrijden.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers