Video: Amsterdam in de nacht

180.000 reizigers bezoeken dagelijks station Amsterdam Centraal, na Utrecht Centraal het drukst bezochte treinstation van Nederland. Dag en nacht is het een komen en gaan van mensen. En net als de stad Amsterdam, slaapt ProRail nooit. Want ‘s nachts als het een stuk rustiger is, gaan wij aan de slag. En niet alleen in het station, ook op de sporen eromheen. Kijk maar eens!

Station Amsterdam Centraal in de nacht

Race tegen de klok 

Dag in, dag uit is er reuring op de Nederlandse treinstations. In de avonduren neemt de stroom reizigers af en vullen de stations zich met mensen die aan het spoor werken. Je hebt het misschien niet door, maar juist wanneer het rustig is op de perrons, is het druk op het spoor. Om jou zo min mogelijk tot last te zijn, werkt ProRail vooral in de nachtelijke uurtjes aan de vernieuwing van het spoor. Dat is altijd een race tegen de klok, want in de volgende ochtendspits moet jouw trein natuurlijk weer rijden. 

Meer treinen en reizigers

Het Nederlandse spoor is een van de drukste in Europa en het aantal treinen en reizigers stijgt. Ook worden meer en meer goederen over het spoor vervoerd. Deze groei zet in de toekomst door, en daar zijn betrouwbaar spoor en grotere stations voor nodig. Daarom werkt ProRail aan de grootste vernieuwingsslag sinds het bestaan van de spoorwegen. We werken continu aan het onderhouden, aanleggen en verbeteren van het spoor. 

Klaar voor de toekomst

Ook bouwen we nieuwe stations en verbouwen we bestaande stations. We hebben al veel vernieuwde stations geopend, die voldoen aan de eisen van nu én straks: ruimer, comfortabel en vooral toegankelijk voor meer treinen en meer reizigers. Kijk maar eens op prorail.nl/openingen.

Waar we werken

Op onze kaart vind je alle grote geplande werkzaamheden in de komende drie maanden. Ben je nieuwsgierig naar hoe spoorvernieuwing tot stand komt? Het tienstappenplan laat zien hoe het werkt; van het idee tot het moment dat de treinen weer gaan rijden.

Gepubliceerd op