Video: Hoe vind je de weg in de grootste fietsenstalling ter wereld?

Nieuws

Gepubliceerd op 8 augustus 2019 - Laatste update: 16 augustus 2020 15:47 uur

Utrecht heeft op maandag 19 augustus de grootste fietsenstalling ter wereld: 12.500 plekken! Dan opent de hele Stationspleinstalling in Utrecht. 5.000 nu nog lege rekken erbij, naast de 7.500 die sowieso al open waren. Hier stallen reizigers hun fiets elke eerste 24 uur gratis, makkelijk, droog, veilig en dichtbij het station. Bij de bouw komt heel wat kijken, bekijk de video.

Bekijk: Makkelijk je weg vinden in de grootste fietsenstalling ter wereld | Utrecht Centraal

Makkelijk je weg vinden

Wat komt er allemaal kijken bij het realiseren van zo'n enorm grote fietsenstalling?  In de komende weken vertellen Joost, Tatjana, Marc en Patrick hun verhaal. Wat was hun rol en waar zijn zij trots op en wat vinden de fietsers er eigenlijk van? Kijk mee naar deze vier bijzondere verhalen. Deze week het verhaal van Marc Nahar van ProRail. ProRail  is regisseur bij de bouw en inrichting van fietsenstallingen bij stations. De stalling in Utrecht wordt op 19 augustus feestelijk geopend.

Wat wil de fietser?

Marc vertelt hoe hij aandacht heeft besteed aan de zichtbaarheid, vindbaarheid en de 'leesbaarheid' van de stalling. Waar heeft de fietser behoefte aan als hij met zijn fiets aankomt in de stalling en zijn fiets wil stallen. Waar is nog plek? Hoe doe je dat eigenlijk een stalling inrichten, hoe zorg je ervoor dat je comfortabel naar het station kan lopen en niet hoeft te rennen naar je trein? Bekijk in de video hoe het digitale verwijssysteem en de reisinformatieschermen je daarbij helpen.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers