Video: Hoe vind je de weg in de grootste fietsenstalling ter wereld?

Utrecht heeft op maandag 19 augustus de grootste fietsenstalling ter wereld: 12.500 plekken! Dan opent de hele Stationspleinstalling in Utrecht. 5.000 nu nog lege rekken erbij, naast de 7.500 die sowieso al open waren. Hier stallen reizigers hun fiets elke eerste 24 uur gratis, makkelijk, droog, veilig en dichtbij het station. Bij de bouw komt heel wat kijken, bekijk de video.

Makkelijke je weg vinden in de grootste fietsenstalling ter wereld

Makkelijk je weg vinden

Wat komt er allemaal kijken bij het realiseren van zo'n enorm grote fietsenstalling?  In de komende weken vertellen Joost, Tatjana, Marc en Patrick hun verhaal. Wat was hun rol en waar zijn zij trots op en wat vinden de fietsers er eigenlijk van? Kijk mee naar deze vier bijzondere verhalen. Deze week het verhaal van Marc Nahar van ProRail. ProRail  is regisseur bij de bouw en inrichting van fietsenstallingen bij stations. De stalling in Utrecht wordt op 19 augustus feestelijk geopend.

Wat wil de fietser?

Marc vertelt hoe hij aandacht heeft besteed aan de zichtbaarheid, vindbaarheid en de 'leesbaarheid' van de stalling. Waar heeft de fietser behoefte aan als hij met zijn fiets aankomt in de stalling en zijn fiets wil stallen. Waar is nog plek? Hoe doe je dat eigenlijk een stalling inrichten, hoe zorg je ervoor dat je comfortabel naar het station kan lopen en niet hoeft te rennen naar je trein? Bekijk in de video hoe het digitale verwijssysteem en de reisinformatieschermen je daarbij helpen.

Gepubliceerd op