Video: station Breda door de ogen van de architect

Nieuws

5 september 2016

Een nieuw station zoals Breda ontwerp je natuurlijk niet zomaar. Het moet voldoen aan allerlei eisen, maar ook passen bij de stad. Architect Koen van Velsen ging dan ook letterlijk op veldonderzoek uit toen hij jaren geleden besloot het nieuwe station in Breda te willen ontwerpen.

Bekijk: Station Breda door de ogen van de architect

Nog drie nachtjes en dan wordt het station in Breda feestelijk en muzikaal geopend. Natuurlijk is Koen van Velsen er die dag ook bij. Hoogtepunt wordt de officiële opening om 15:30 uur in het bijzijn van staatssecretaris Sharon Dijksma.

Station Breda

NS, ProRail en de gemeente Breda hebben samen met de bouwcombinatie Ballast Nedam/Hurks in Breda een prachtig en uniek station neergezet met een ontwerp dat past bij de allure van een HSL-station en recht doet aan de stad Breda. De bouw is mede mogelijk gemaakt dankzij financiële bijdrages van het ministerie van Infrastructuur en Milieu en de provincie Noord-Brabant.

ProRail opent

In Nederland reizen steeds meer mensen met de trein. Ook worden meer en meer goederen over het spoor vervoerd. Deze groei zet in de toekomst door. Daar zijn betrouwbaar spoor én grotere, comfortabelere stations voor nodig. Hier werkt ProRail hard aan en dat werpt zijn vruchten af. Zo openen we de komende tijd samen met onze partners veel vernieuwde stations. Kijk maar eens op prorail.nl/openingen.
 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers