Video: Treinverkeersleider goederenvervoer in de spotlight

9 januari 2018

Nieuw jaar, nieuwe kansen! Kom jij werken bij ProRail? Er staan op dit moment 22 vacatures open. We zoeken onder andere een bouwadministrateur en projectcoördinator, maar ook trainees, stagiairs én treinverkeersleiders.

Bekijk: Treinverkeersleider goederenvervoer bij ProRail

Treinverkeersleiders regelen het

ProRail beheert het spoor, maar is ook verantwoordelijk voor het regelen van het treinverkeer. Dit doen we vanuit verkeersleidingsposten door heel het land, waar onze treinverkeersleiders de regie hebben. Kijk in deze video maar eens hoe dat gaat bij Jurgen en zijn collega's, de treinverkeersleiders goederenvervoer. 

40 miljoen

De  treinverkeersleiders goederenvervoer werken vanuit de post Kijfhoek. Zij maken mogelijk dat jaarlijks maar liefst 40 miljoen ton goederen per spoor worden afgeleverd. "Zonder ons zou er geen trein rijden, maar ook geen auto op de A15. Die zou namelijk vol staan met vrachtwagens." Is dit werk ook iets voor jou? Op werkenbijprorail.nl/treinverkeersleiding lees je er meer over.

Werken bij ProRail

Met elke dag 1.2 miljoen reizigers en 110.000 ton goederen over het spoor is een solide railinfrastructuur noodzakelijk. Daar zorgen wij voor. En ook voor mooie stations, een juiste verdeling op het spoor en treinverkeer in goede banen. Op tijd, maar vooral veilig over een van de drukste spoorwegnetwerken ter wereld. Een gigantische 24-uurs operatie met veel verantwoordelijkheid. Dit doen we samen, voor heel Nederland. Wil jij hier aan meewerken? Check werkenbijprorail.nl en meld je aan voor een jobalert

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers