Video: weer grote klus geklaard rond Utrecht

Nieuws

18 juli 2016

ProRail werkte de afgelopen negen dagen 24/7 aan de spoorvernieuwing rond Utrecht. De werkzaamheden waren keurig op tijd afgerond. Doel van de operatie: ruimte maken voor meer treinen. En dat is prettig voor reizigers. Op de video legt onze bouwmanager Ronald Hazeu uit wat we gedaan hebben.

Bekijk: Projectupdate werkzaamheden rond Utrecht Centraal (juli 2016)

Spoorvernieuwing van spoorhart Utrecht

Het spoorknooppunt Utrecht verwerkt honderden treinen per dag, uit alle windrichtingen. In de toekomst rijden er nog meer treinen, zodat reizigers vaker op de trein kunnen stappen. Om ruimte te maken voor extra treinen vernieuwen we het hele emplacement rond Utrecht. Denk aan wissels, bovenleidingen, rails, seinen en het beveiligingssysteem. De sporen worden in rechte banen gelegd, zodat treinen sneller Utrecht in en uit kunnen rijden. En de perrons maken we breder, met nieuwe perronkappen en nieuw meubilair. ProRail werkt al enkele jaren aan de spoorvernieuwing, in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Van 17 tot en met 21 augustus zetten we de volgende grote stap. Daarna kunnen we het nieuwe station Utrecht Vaartsche Rijn openen. Eind van dit jaar is de klus geklaard.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers