Vier dagen geen treinen tussen Hilversum en Utrecht

ProRail gaat van dinsdag 28 april tot in de vroege ochtend van zaterdag 2 mei aan de slag met groot onderhoud op het spoor tussen Hilversum en Utrecht. In deze periode rijden er geen treinen tussen de stations Hilversum en Utrecht Centraal. NS zet bussen in, maar maak alleen gebruik van het openbaar vervoer als dat echt nodig is.
Ballast is het grind dat onder de spoorstaven en dwarsliggers ligt. Hier zie je archiefbeeld van het storten van nieuw spoorgrind bij Utrecht.
Ballast is het grind dat onder de spoorstaven en dwarsliggers ligt. Hier zie je archiefbeeld van het storten van nieuw spoorgrind bij Utrecht.

Samen met aannemer Strukton Rail gaat ProRail dwarsliggers, ballast en spoorstaven vervangen. In totaal gaat het om ongeveer 3500 vierkante meter aan spoor over een lengte van zo’n negen kilometer. Het werk is onderdeel van de reguliere onderhoudswerkzaamheden van ProRail. Om reizigers zo min mogelijk tot last te zijn is gekozen voor onderhoud in de meivakantie.

Overweg Soestdijkerstraatweg Hilversum

De overweg aan de Soestdijkerstraatweg in Hilversum gaat tijdens de werkzaamheden een paar keer dicht voor de inzet van materieel dat we bij de werkzaamheden nodig hebben. Dit gebeurt in overleg met de hulpdiensten.

Klik hier voor meer informatie over de businezet van NS.

Gepubliceerd op

Samen veilig doorwerken

Bij de werkzaamheden tijdens de coronacrisis volgen de aannemers van ProRail het protocol ‘Samen veilig doorwerken’ dat door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de bouw- en technieksector is vastgesteld. ProRail is voortdurend in gesprek met spooraannemers om te kijken hoe de werkzaamheden aan het spoor zoveel mogelijk en zo veilig mogelijk door kunnen gaan. Daarbij kijken we samen naar de inzet van personeel, aanvoer van materieel en de tijdige levering van hygiënische middelen.