Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Vier nieuwe wissels in Tilburg

Nieuws

26 september 2018

Komend weekend (29 en 30 september) worden er aan de oostzijde van station Tilburg vier wissels vernieuwd. Ook wordt de grote steigerconstructie onder de overkapping van het station verplaatst. Tevens vinden er voorbereidende werkzaamheden plaats voor de bouw van een nieuwe fietsenstalling.

Vernieuwen wissels 

De wissels worden in opdracht van ProRail vernieuwd door aannemer Swietelsky. Door de wissels tijdig te vervangen houden we het spoor in goede conditie. Omwonenden kunnen mogelijk hinder ondervinden van de werkzaamheden en zijn vooraf per brief geïnformeerd. 

Steigerconstructie 

De overkapping op station Tilburg – beter bekend als het Kroepoekdak – krijgt een grote anti-roestbehandeling en schilderbeurt. Om veilig te kunnen werken zonder dat het treinverkeer er last van heeft, is er onder de kap een grote steiger gebouwd. Die schuift komend weekend een aantal meters op in de richting van het oosten. 

Fietsenstalling  

Het vernieuwde station in Tilburg krijgt aan beide zijden een nieuwe fietsenstalling. Om ruimte te maken voor de bouw aan de noordzijde worden er komend weekend bovenleidingsportalen verplaatst. De stallingen zijn naar verwachting in 2021 klaar en bieden ruimte aan zo’n 7500 fietsen.

Impressie van een van de nieuwe fietsenstallingen
Impressie van architectenbureau Cepezed van de nieuwe fietsenstalling aan de centrumzijde 

Gevolgen treinverkeer 

De werkzaamheden starten in de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 september en duren tot en met zondag 30 september. Gedurende deze periode is er van en naar Tilburg uit beide richtingen geen treinverkeer mogelijk. Wij adviseren reizigers voor vertrek de reisplanner te raadplegen voor het beste reisadvies. 

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers