Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het treinverkeer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in het openbaar vervoer moet stoppen. ProRail ondersteunt dit protest.

Lees meer

Vlieg mee met de dronebeelden van het werk bij Zwolle

Nieuws

17 december 2018

In dit weekend werkten we hard aan de bovenleiding en het is gelukt het op tijd klaar te krijgen. Vanaf maandagochtend 17 december rijden de treinen bij Zwolle weer. Gelukkig hebben we de mooie dronebeelden nog.

Bekijk: Dronevideo Zwolle weekendwerk bovenleiding busbrug december 2018

Bovenleiding onder de busbrug

Afgelopen weekend werkte Strukton Rail aan de bovenleiding ter hoogte van het gebouw van City-Post aan de westzijde van station Zwolle vlakbij de busbrug. Met deze laatste aanpassingen is het spoor en de bovenleiding definitief aangepast aan de busbrug. Bam Infra werkte ditzelfde weekend in opdracht van gemeente Zwolle verder aan de afwerking van de busbrug, met name het aanbrengen van de houten bekleding aan de onderzijde. 

De bovenleiding onder de busbrug is nu klaar.
De bovenleiding onder de busbrug is nu klaar.

Werk bij Windesheim

Richting het opstelterrein bij Windesheim verrichte NoorderSpoort allerlei kabel en leidingwerkzaamheden en plaatste de aannemer funderingen van bovenleidingsportalen in de grond. Ondanks de kou klaarden de vakmensen van alle aannemers - gehuld in vele lagen kleding, dikke handschoenen en hoofdmutsen de verschillende klussen binnen de afgesproken tijd.

Bij Windesheim werkten we aan kabels en leidingen.
Bij Windesheim werkten we aan kabels en leidingen.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers