Voetbrug bij Zevenaar geplaatst in ijzige kou

Het was weer een koud weekend met een snijdende oostenwind. Gevoelstemperatuur: -10! De werkers van Dura Vermeer, Heijmans en ProRail knalden desondanks door en plaatsten een nieuwe voetbrug over het spoor bij Zevenaar. Hete soep, gevoerde en winddichte kleding hielden iedereen warm.

Voetbrug Kloosterpad over het spoor tussen Zevenaar en Babberich vernieuwd

Vanwege de aanleg van een derde spoor tussen Zevenaar en Babberich (Betuweroute)  plaatsten we in het weekend van zaterdag 17 en zondag 18 maart een nieuwe, langere brug over de sporen. Een echte verbetering met minder steile opgangen en een makkelijke fietsgoot. De brug voldoet weer helemaal aan de eisen van deze tijd. Juni 2018 gaat hij open voor het publiek en loopt het Kloosterpad bij Zevenaar weer over de sporen.

Aanleg derde spoor Zevenaar – Duitse grens

Het spoor tussen Rotterdam en het Italiaanse Genua is één van de belangrijkste goederenlijnen in Europa. De Betuweroute is daar onderdeel van. Binnen die corridor wordt het traject Zevenaar-Duitse grens-Oberhausen uitgebreid van twee naar drie sporen. ProRail bouwt van Zevenaar-Oost tot aan de Duitse grens zo’n 3 kilometer spoor. In Duitsland komt er 70 kilometer nieuw spoor bij. Met het plaatsen van de brug werkten we afgelopen weekend tegelijk ook aan de sporen.

Planning 2018

De werkzaamheden zijn in 2017 gestart. In november 2018 is het derde spoor in Nederland gereed. De meeste werkzaamheden worden overdag uitgevoerd, maar er zijn dit jaar ook nog een aantal weekenden en langere aaneengesloten periodes in mei (zaterdag 19 mei tot maandag 28 mei) en juli (woensdag 18 juli tot maandag 30 juli) waarin wij het derde spoor bouwen. Meer informatie is te vinden via prorail.nl/zevenaar

Gepubliceerd op 21-03-2018

Gepubliceerd op