Voorbereiding verbouwing station Gorinchem in juli van start

Nieuws

Gepubliceerd op 25 juni 2018 - Laatste update: 16 augustus 2020 14:15 uur

In oktober gaat Ballast Nedam officieel beginnen met de werkzaamheden voor de stationsonderdoorgang. In aanloop naar de start van die werkzaamheden gaat aannemer al aan de slag met de voorbereidingen. Reizigers en bewoners kunnen vanaf juli al wat merken van de op handen zijnde bouw. Hieronder een overzicht van de voorbereidende werkzaamheden.

Wat gaat wanneer gebeuren

  • Van 9 t/m 12 juli 2018: verplaatsen fietsenstallingen. Werkzaamheden worden uitgevoerd door Aannemer Van Ooijen.
  • In de nachten van 29 jul / 1 aug, 7 / 8 aug, 24 / 26 sept, 8 / 9 okt : kabels- en leidingwerkzaamheden. Deze vinden ook in de nacht plaats.
  • Vanaf 20 augustus 2018: inrichten werkterrein op het Q-park. Een deel van Q-park wordt ter beschikking gesteld aan Ballast Nedam voor enkele keten en voor opslag van het materieel. Er is sprake van extra aanvoer van materieel. Ongeveer de helft van de parkeerplaatsen zullen niet beschikbaar zijn tot einde van de bouw. Verder ontruimt de aannemer de drie voormalig volkstuinen aan de Haarwijk-zijde van het station. De overige volkstuinen zijn en blijven nog in gebruik.

De aannemers doen er alles aan om de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Informatieavond
In aanloop naar de bouwwerkzaamheden organiseren ProRail en gemeente Gorinchem daarom een informatieavond op 2 oktober 2018 in de hal van het gemeentehuis van 18.00-20.00 uur. Tijdens deze informatieavond geven wij een toelichting geven over de bouw, de planning en de mogelijke hinder die u kunt ondervinden. Bezoekers kunnen dan in gesprek gaan met de gemeente, ProRail en de aannemer Ballast Nedam. Daarnaast is er de mogelijkheid om alvast virtueel een kijkje in het nieuwe station te nemen.

Vragen?
Voor vragen over de bouw kan contact opnemen met ProRail via www.prorail.nl/contact. Of bel 0800 - 776 72 45 (gratis). Dat kan doordeweeks tussen 8.00 uur en 18.30 uur en bij noodgevallen of ernstige overlast natuurlijk ook buiten kantoortijden. Ballast Nedam houdt vanaf 1 september 2018 elke woensdag van 13.00 uur tot 14.00 uur een inloopspreekuur voor omwonenden in het kantoorpand aan Touwbaan 1 in Gorinchem. Hier kunt u te zijner tijd ook terecht met uw vragen.


 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers