Onstuimig weer in Zuid-Nederland leidt niet tot grote verstoringen

Nieuws

Gepubliceerd op 20 mei 2022 - Laatste update: 20 mei 2022 13:56 uur

Vrijdagmiddag 20 mei waren er stevige onweersbuien en windstoten in het zuiden van Nederland. ProRail heeft maatregelen genomen om overlast voor reizigers en verladers te voorkomen. Op één defecte bovenleiding na, heeft het weer niet voor grote verstoringen gezorgd.

Update | 18:00

Het onstuimige weer van vrijdag 20 mei heeft niet tot grote storingen op het spoor geleid. Tussen Heerlen en Sittard rijden tijdelijk minder treinen, doordat een bovenleiding beschadigd is door de storm. We zijn hier begonnen aan de herstelwerkzaamheden. Verder waren er geen verstoringen door het noodweer. 

 

Bericht | 20-05-2022

Inspelen op storingen

In overleg met vervoerders hebben we moeten besluiten om de intercity tussen Utrecht en Heerlen niet te laten rijden vanaf 13:00 uur. Door deze treinen tijdelijk uit de dienstregeling te nemen kunnen we beter inspelen op mogelijke storingen.

Tijdens de onweersbuiten is er meer ruimte tussen de treinen door. In die tijd hebben we meer kans de incidenten op te lossen. Tegelijk zorgen we er zo voor dat vertragingen die opgelopen worden door de onweersbuien in het Zuiden, zo min mogelijk leiden tot vertragingen in andere delen van het land voor reizigers en verladers. Het is nog niet duidelijk tot hoe laat dit duurt, dat is afhankelijk van de omvang van de storingen.   

Incidentenbestrijders staan klaar

Incidentenbestrijders uit andere delen van het land zijn alvast naar het Zuiden van het land vertrokken, om te helpen bij het opruimen en repareren van eventuele schade. Aannemers doen een extra controle op verschillende punten bij het spoor. Ook staat er een extra trein klaar die gestrande treinen kan afslepen. Op die manier zorgen we ervoor dat in het geval van schade het spoor weer zo snel mogelijk gebruikt kan worden.

Check voor vertrek de reisplanner

Kwelgeest voor het spoor

Het kan soms flink spoken in Nederland. Gitzwarte luchten die zinderende zomerdagen omtoveren in onheilspellende stormachtige avonden. Regen, wind, storm. En een blikseminslag kan dan flinke schade veroorzaken aan het spoor. Soms blijft zo'n inslag ons nog weken achtervolgen met een onverklaarbare storing tot gevolg.

Lees hier meer

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers