Nieuwsberichten

Handtekeningen staan: Rijen krijgt 2 onderdoorgangen

In Rijen worden twee drukke spoorwegovergangen vervangen door veilige onderdoorgangen. Daarvoor hebben bestuurders van de gemeente Gilze en Rijen (wethouder Sandra Diepstraten), de provincie Noord-Brabant (gedeputeerde Christophe van der Maat) en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (staatssecretaris Stientje van Veldhoven ) donderdag 26 november hun handtekeningen gezet. ProRail is blij met dit besluit omdat het de veiligheid van trein- en wegverkeer verbetert.
Gepubliceerd op

Geld voor bouw tienduizenden extra fietsparkeerplekken

Fietsenstalling KJ-plein - rolpaden naar de entree - foto Martijn Beekman
ProRail breidt het aantal fietsparkeerplekken bij Nederlandse stations de komende jaren flink uit. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat geeft ons opdracht samen met regionale overheden en NS versneld tienduizenden extra fietsparkeerplekken te bouwen bij stations. We komen met de extra plekken rond 2025 uit op zo’n 600.000 fietsparkeerplaatsen bij treinstations in Nederland. Op dit moment zijn dat er zo'n 515.000.
Gepubliceerd op

ProRail en NS planten monumentale boom van morgen

De veteranenboom bij station Bussum-Zuid
Op station Bussum Zuid is donderdagmiddag een bijzondere boom geplant. De nu vijf meter hoge rode beuk zal de komende jaren met rust worden gelaten zodat hij kan uitgroeien tot een monumentale boom. ProRail en NS willen de stations en hun omgeving groener maken en planten daarom in samenwerking met stichting Probos rondom stations bomen die we de komende tijd met rust gaan laten.
Gepubliceerd op

Straks minder last van wind met waarschuwingssysteem op de Moerdijkbrug

De afgelopen weken is er hard gewerkt aan het plaatsen van windschermen op de Moerdijkbrug. Nu moet het windwaarschuwingssysteem nog worden ingesteld.
Van 7 tot 19 november heeft ProRail bijna drie kilometer aan windschermen laten plaatsen op de Derde Moerdijkbrug (ook wel de Brug Hollandsch Diep genoemd). Om er voor te zorgen dat het treinverkeer minder gevoelig is voor harde wind, moet de komende maanden nog het windwaarschuwingssysteem aangepast worden. Treinen kunnen daarna zelfs bij windkracht 7 tot 8 (stormachtig) op normale snelheid over de HSL rijden. En dat scheelt veel reizigershinder.
Gepubliceerd op

Hinder wagenladingvervoer door storing hoofdrailrem Kijfhoek

Archieffoto emplacement Kijfhoek
Een hoofdrailrem op goederenemplacement Kijfhoek functioneert momenteel niet. Dit blijkt nadat er eerder werkzaamheden aan deze hoofdrailrem zijn geweest. We werken hard aan een oplossing. Wanneer de problemen verholpen zijn, is helaas nog niet bekend. Deze storing heeft forse gevolgen voor het wagenladingvervoer van DB Cargo. ProRail betreurt dat.
Gepubliceerd op