Vrouwenbouwteam zorgt voor nieuwe natuurbrug bij Zandvoort

Nieuws

Gepubliceerd op 8 maart 2018 - Laatste update: 16 augustus 2020 13:46 uur

Het is vandaag Internationale Vrouwendag. Een dag waarop aandacht wordt gevraagd voor gelijke rechten voor mannen en vrouwen. ProRail vraagt aandacht voor het unieke vrouwenbouwteam in de duinen van Zandvoort. Zij zorgen ervoor dat daar een gloednieuwe natuurbrug wordt gebouwd.

Goed voorbeeld

ProRail vindt het belangrijk dat vrouwen evenveel kansen krijgen als mannen. Het vrouwenbouwteam in de duinen van Zandvoort is daar een goed voorbeeld van. Waar dit in het verleden bij menig bouwvakker de wenkbrauwen zou doen fronzen, worden de vrouwen bij Duinpoort nu volledig gerespecteerd door de mannen op de bouwplaats, en terecht!

Onder leiding van bouwmanager Marijke de Zwart van ProRail wordt ervoor gezorgd dat dieren in de toekomst veilig het spoor over kunnen steken en hierdoor het natuurgebied bij Zandvoort wordt uitgebreid.

Gelijke rechten in 2030

Volgens de organisatie van Internationale Vrouwendag moeten in 2030 alle vrouwen evenveel kansen krijgen als mannen, om mee te beslissen binnen de politiek, de economie en het openbare leven. Landen moeten specifiek beleid maken en wetten aannemen die vrouwen en meisjes gelijke rechten geven op alle gebieden. Ook moet er een einde komen aan al het geweld tegen vrouwen en meisjes.

Trots

ProRail is trots op alle vrouwen in de spoorsector en hoopt in de toekomst nog meer vrouwen langs, op en rond het spoor te zien werken!

Gepubliceerd op 08-03-2018

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers