Waar werken we dit weekend?

Nieuws

16 oktober 2015

De herfstvakantie begint dit weekend voor een deel van Nederland. Tegelijkertijd werken we weer behoorlijk aan het spoor. Een aantal van die grote werkzaamheden vinden komend weekend plaats, en kunnen van invloed zijn op je treinreis. Check daarom kort voor vertrek de reisplanner.

Hoek van Holland Haven-Rotterdam Centraal

Wij zijn druk bezig om de verbinding tussen Rotterdam Centraal en Hoek van Holland om te bouwen. De traditionele spoorlijn wordt een zogeheten light rail-verbinding (zeg maar een soort metro). Hiervoor moeten de nodige aanpassingen aan het spoor worden gedaan.  Daarom rijden er op zaterdag 17 en zondag 18 oktober geen treinen. NS zet bussen in.
 

Amsterdam Sloterdijk-Haarlem

Het is het tweede weekend op rij dat er geen treinen rijden tussen Amsterdam Sloterdijk en Haarlem. Bij Haarlem zijn we bezig met het vernieuwen van een pijler van de spoorbrug over het Spaarne. Op het traject rijden bussen in plaats van treinen.
 

Utrecht

Rond Utrecht zijn we druk bezig met spoorvernieuwing. Dit is nodig om in de toekomst meer treinen te kunnen laten rijden. Dat levert komend weekend hinder op voor treinreizigers. Daar zijn we onder andere bezig met de aanleg van de Moreelsebrug. Verloopt je reis via Utrecht houdt dan rekening met een langere reistijd. Check daarom voor je vertrekt de reisplanner van NS voor actuele reisinformatie.

Leeuwarden-Groningen

Tussen Leeuwarden en Groningen zijn we dit weekend bezig met een spektakel. Bij Hardegarijp schuiven we een spoordek in. Daardoor is er geen treinverkeer mogelijk. Wil je meekijken? Dat kan, klik hier
 

Amersfoort-Ede-Wageningen

Tussen Amersfoort en Ede-Wageningen zijn we bezig met het vernieuwen van het spoor. Er wordt onder andere nieuwe ballast (dat zijn die steentjes tussen de rails) gestort.

Waar?

ProRail werkt continu aan het onderhouden en verbeteren van het spoor. Op deze kaart vind je alle geplande werkzaamheden, ook voor de komende drie maanden. De reisplanner van NS is tien dagen van tevoren bijgewerkt. Check die voor vertrek, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers