Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het openbaar vervoer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in trein, bus, tram en metro moet stoppen. ProRail ondersteunt dit protest.

Lees meer

Waardige herdenking voor gevallen spoorwegpersoneel

Nieuws

4 mei 2021

Net als vorig jaar was de ceremonie ter nagedachtenis van gevallen spoormedewerkers vanwege coronamaatregelen sober. ProRail-CEO John Voppen stond samen met Vanessa Buitendijk van de ondernemingsraad en afgevaardigden van de NS stil bij de bijna 500 spoormedewerkers die hun leven lieten tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Twee minuten stil

De herdenking vond plaats bij het monument voor gevallen spoorwegpersoneel, bij het hoofdkantoor van ProRail. De Nederlandse vlag werd op de gebouwen van NS en ProRail halfstok gehangen. Treinen staan zoals elk jaar om 20.00 uur twee minuten stil. Op 5 mei, op Bevrijdingsdag, herdenken wij de bevrijding van Nederland, dit jaar 76 jaar geleden.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers