We zijn klaar tussen Alphen en Gouda

Nieuws

31 juli 2017

ProRail is ruim drie weken keihard aan het werk geweest tussen Alphen aan den Rijn en Gouda. Het werk is keurig op tijd af, vanmorgen reden er weer treinen. Dank voor het geduld en bij deze wat foto's van vorige week bij de nieuwe halte Boskoop-Snijdelwijk, toen we nog druk bezig waren.

ProRail was van 8 tot en met vanochtend 31 juli vroeg aan het werk tussen Gouda en Alpen aan den Rijn. In opdracht van de provincie Zuid-Holland stampen we binnen een jaar en met zo min mogelijk overlast een nieuw station uit de grond tussen Gouda en Alphen aan den Rijn: Boskoop Snijdelwijk. We zijn half april begonnen en eind dit jaar moet het station klaar zijn voor gebruik.

Meer treinen

Het werk dat daar wordt gedaan staat in dienst van het vaker laten rijden van treinen. In het najaar moeten reizigers op dit traject elk kwartier in een trein kunnen stappen. Om dat mogelijk te maken zijn aanpassingen nodig aan spoor, seinwezen, beveiliging en spoorwegovergangen. Daarnaast bouwen we aan de twee stations: Waddinxveen Triangel en Boskoop Snijdelwijk. We werken nauw samen met provincie Zuid-Holland, NS en de gemeenten Waddinxveen, Gouda en Alphen aan den Rijn.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers