Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Webcams tonen werkzaamheden Amsterdam Zuid

Nieuws

10 mei 2019

Komend weekend gaat ProRail in het kader van Zuidasdok van start met de uitbreiding van station Amsterdam Zuid. De A10 Zuid en het spoor moeten daarvoor worden opgebroken, wat live te volgen is via webcams. En als je op pad gaat, met auto of trein, houd dan rekening met omreizen en extra reistijd.

Uitbreiding station Amsterdam Zuid

Het aantal reizigers dat gebruik maakt van station Amsterdam Zuid groeit hard, onder andere door de komst van de Noord/Zuidlijn. Onder de noemer Zuidasdok werken we met een diverse partners aan uitbreiding en vernieuwing van het station. Om het grote aantal reizigers goed te kunnen opvangen, krijgt het station straks twee ruime stationspassages. We gaan nu aan de slag met de bouw van de nieuwe Brittenpassage. Daarna verbreden we de huidige Minervapassage, een belangrijke verbinding tussen het noordelijk en zuidelijk deel van de Zuidas.

Vijf weekenden hinder op weg en spoor

Vanaf dit weekend wordt vijf weekenden achter elkaar aan het spoor gewerkt bij de stations Amsterdam Zuid en RAI. Treinverkeer is dan niet mogelijk en ook de A10 Zuid is afgesloten. Wie de weg opgaat of gebruik maakt van het openbaar vervoer, moet rekening houden met extra reistijd en omleidingen. Dus check voor vertrek een reisplanner.

Door de week geen hinder

We werken in de weekenden om de hinder voor de reizigers zoveel mogelijk te beperken. De metro blijft de komende vijf weekenden gewoon rijden. Als alles volgens planning verloopt worden sporen en A10 Zuid maandagochtend gewoon weer in gebruik worden genomen. Kijk voor meer informatie ook op de site van Zuidasdok.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers